Уволниха кардиолога с 57 хил. лева заплата. Със заповед на изпълнителния

...
Уволниха кардиолога с 57 хил. лева заплата. Със заповед на изпълнителния
Коментари Харесай

Уволниха лекаря от Пазарджик с 57 бона заплата и ненужни стентове

Уволниха кардиолога с 57 хиляди лв. заплата. Със заповед на изпълнителния шеф на " МБАЛ Пазарджик " АД доктор Васил Вълчев е отхвърлен доктор Петър Лазов, инвазивен кардиолог в Кардиологично поделение - Катетеризационна Ангиографска лаборатория до приключването на инспекциите на всички контролни органи, оповестяват от здравното заведение.

При доказване на виновност и нарушавания ще бъдат подхванати най-строги ограничения и уволняване. Пациентите ще бъдат преглеждани и лекувани от останалите висококвалифицирани експерти в отделението. За активността на доктор Петър Лазов се прави вътрешна инспекция, подпомагане се оказва още на прокуратурата и Медицински одит.

" МБАЛ Пазарджик " АД е в положително финансово положение от 2013 година и е измежду дребното лечебни заведения в страната, която работи на облага. Няма отговорности към страната, снабдители и личен състав. Материалната база е в положително положение, отделенията са ремонтирани и оборудвани. За първите шест месеца на тази година облагата доближава 200 000 лева По отношение на визираните в репортажа на Нова ТВ отговорности от 3 млн. лева, става въпрос за насъбрани остарели такива от преди 2013 година, които са наследени от предходното управление на " МБАЛ Пазарджик " АД. Те идват от неблагоприятен контракт за енергийна успеваемост, по който се водят каузи и прокурорски следствия. " МБАЛ Пазарджик " АД към този момент има извоювано дело във Върховния касационен съд по неизгодния контракт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР